Los Titanes

Los Titanes to kolumbijski zespół muzyczny salsy . [1] [2] Grupa została założona w Barranquilla w 1981 r. Przez puzonistę Alberto Barrosa.

Dyskografia

  • 1981: Los Titanes i Sus Invitados
  • 1982: Los Titanes
  • 1985: Llegaron los Titanes
  • 1986: Furor Bailable
  • 1988: Apriétala
  • 1989: Sobredosis de Amor y Salsa
  • 1990: Amor y Salsa
  • 1991: Tentación
  • 1993: En Su Salsa
  • 1993: Bastó Una Mirada
  • 1994: 6a. Avenida
  • 1995: El Titán de la Salsa
  • 1995: Grandes Éxitos de Salsa
  • 1996: Rompiendo Esquemas
  • 1998: Salsa al Máximo Voltaje
  • 1999: Tributo a Héctor Lavoe “La Voz”
  • 2001: Salsa Magic
  • 2001: Tremenda Salsa
  • 2003: Salsa Super Power
  • 2003: Ciężka salsa
  • 2008: Mano a Mano
  • 2010: Tributo a la Salsa Colombiana Vol. 3
  • 2011: Essential de Tributo a la Salsa Colombiana
  • 2012: Tributo a la Salsa Colombiana Vol. 4
  • 2013: Tributo a la Salsa Colombiana obj. 5

Referencje

  1. Jump up^ José Rosa, Hector “Pocho” NeciosupHistoria muzyki z Kuby, Karaibów, Ameryki Południowej i Stanów Zjednoczonych2008ISBN 0615201520 s.58″Inni wpływowi kolumbijscy muzycy salsy to Cristian Del Real” Timbal Genius “, Grupo Niche , Alquimia, La Misma Gente, Los Titanes, Los Nemus del Pacífico, Orquesta Guayacán i Grupo Galé. “
  2. Skocz do góry^ Simon Broughton, Mark EllinghamMuzyka świata: łacina i Ameryka Północna, Karaiby, Indie, Azja i Pacyfik, Tom 2 ISBN 1858286360(2000)
salsafactory