Miles Peña

Miles Peña (ur. José Antonio Peña ) jest kubańskim muzykiem salsowym .

Peña był aktorem dziecięcym , występował w Los Arifices, kiedy miał osiem lat. [1] Studiował w Akademii Muzycznej Amdeo Rodána, a następnie przeprowadził się do Republiki Dominikany . W 1993 roku podpisał kontrakt z RMM Records i wydał swój debiutancki album. Wśród jego przebojów na listach przebojów z łacińskiego Billboardu są “Corazón Partido”, “Me Pasa Igual a Mí” i “Solito, Solo”. [2]

Dyskografia

  • De Que Me Vale (1993)
  • Miles Peña (1994)
  • Torbellino de Amor (1996)
  • Mis Ideas (1998)
  • Lejos de Ti (2000)
  • Que Seas Muy Feliz (2003)

Referencje

  1. Skocz do góry^ Biografia,Allmusic
  2. Jump up^ Hits wykresów,Allmusic
salsafactory