Syndykat Łacińskiej Duszy

Latin Soul Syndicate to zespół z San Francisco, który powstał w 2003 roku. Na każdym z ich trzech albumów do głównych członków (Happy Sanchez, Karl Perazzo i Mark Pistel ) dołącza grupa muzyków z Bay Area, w tym członkowie Santana , Tower of Power and Spearhead.

Ich piosenki to mieszanka optymistycznej łacińskiej duszy, elektroniki i popu / rocka. Z biegiem lat ich piosenki były licencjonowane w filmach i programach telewizyjnych, w tym The Sopranos i The Devil Wears Prada . Grupa wydała trzy albumy z oryginalną muzyką w niezależnej wytwórni LoveCat Music . Ich piosenki znalazły się na różnych płytach kompilacyjnych, w tym Latin Travels Volume 2 i Latin Moderns. narcotrafico to ścieżka dźwiękowa gry scarface.

Ich utwory “Vato Loco” w filmie “Diabeł ubiera się u Prady” (2006) i “El Gitano del Amor” w filmie “Brzydka prawda” (2009). Mieli także swoją piosenkę Narco Traffico opisaną w grze Scarface: The World Is Yours i Mamasita w Łososia Slammin .

Dyskografia

Albumy

  • Latin Soul Syndicate 2003
  • Przygody Johnny Loco 2006
  • Połączenie Chicano 2009

Kompilacje

  • Latin Moderns Volume 1, 2004
  • Latin Moderns Volume 2, 2007
  • Latin Travels Volume 2, 2006
salsafactory